Dagje uit in Amersfoort

Een echte aanrader voor een bijzonder dagje uit! Amersfoort is een van de mooiste steden met een prachtig middeleeuws centrum,.
Ik ben er trots op dat ik bij Gilde Amersfoort een aantal jaren geleden de opleiding tot stadsgids mocht doen. Wat een héérlijke hobby om met onze gasten door de geschiedenis te dwalen en hen een unieke ervaring te laten beleven.
Gilde Amersfoort heeft ongeveer 90 vrijwilligers die dagelijks klaar staan om met gasten op stap te gaan.  Onze gidsen nemen je met hun verhalen mee in een bijzondere wereld.
Je gaat er echt blij van worden!

Stadswandeling Amersfoort
Bij de Dieventoren

Hoe kon het toch dat zo’n klein stadje waar amper 1000 mensen woonden zo snel is gegroeid naar het moderne Amersfoort waar nu ruim 160.000 mensen met een heleboel verschillende nationaliteiten vreedzaam en gastvrij naast elkaar wonen.

Amersfoort is een stad die al van het prille begin ongelooflijk gastvrij is.
Amersfoort is een echte ménsenstad. Door de eeuwen heen verwelkomde de stad duizenden pelgrims en vluchtelingen.
Kunt u het zich voorstellen . . . we hebben een tijd gehad dat er net zoveel vluchtelingen in Amersfoort woonden als er ingezetenen waren. En nee . . . dat was niet in de Middeleeuwen. En nee . . . er woonden toen al meer inwoners dan momenteel in veel plaatsen in Nederland wonen.

ontdek middeleeuws amersfoort
Amersfoort

Alleen dit verhaal is al de moeite waard om uit de mond van de stadsgids te horen.

Kaartje kunt u rechtstreekskopen via de ticketshop van Gilde Amersfoort – dé verhalen vertellende specialisten in Amersfoort.