Privé Stadswandelingen in Amersfoort

Op afspraak kun je privé stadswandelingen in Amersfoort met onze gidsen maken. Neem hiervoor even contact op met ons kantoor

De grootste schat van Amersfoort is haar historie. In de meer dan 600  monumenten, straatjes en grachten, voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. Een wonderlijke gebeurtenis in 1444 maakte van Amersfoort een florerende bedevaartsplaats. Uw gids laat u de mooiste plekjes zien. De route voert onder andere langs de beroemde Muurhuizen, het Havik en de Koppelpoort.

gastvrij
Mannenzaal

Stadswandelingen in Amersfoort

Onze stadsgids neemt u mee naar de Middeleeuwen en vertelt u bijzondere verhalen. Hoe kon het toch dat zo’n klein stadje waar amper 1000 mensen woonden zo snel is gegroeid naar het moderne Amersfoort. Daar wonen nu ruim 160.000 mensen met een heleboel verschillende nationaliteiten vreedzaam en gastvrij naast elkaar.
Amersfoort is een stad die al van het prille begin ongelooflijk gastvrij is. Vandaar dat Amersfoort een echte ménsenstad is. Want door de eeuwen heen verwelkomde de stad duizenden pelgrims en vluchtelingen.

Gastvrije stad

Kunt u het zich voorstellen . . . we hebben een tijd gehad dat er net zoveel vluchtelingen in Amersfoort woonden als er ingezetenen waren. En nee . . . dat was niet in de Middeleeuwen. En nee . . . er woonden toen al meer inwoners dan momenteel in veel plaatsen in Nederland wonen.

Alleen dit verhaal is al de moeite waard om uit de mond van onze gids te horen. Maak daarom snel een afspraak.

U kunt ook direct een kaartje kopen via de ticketshop van Gilde Amersfoort – dé verhalen vertellende specialisten in Amersfoort.

Sfeervol

Amersfoort de stad van St. Joris en de draak. De stad van Oldenbarnevelt en Mondriaan. Amersfoort een Kei van een stad. Dagelijks staan gidsen voor u klaar voor prachtige stadswandelingen.

De grootste schat van Amersfoort is haar historie. In de meer dan 600  monumenten, straatjes en grachten voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. Een wonderlijke gebeurtenis in 1444 maakte van Amersfoort een florerende bedevaartsplaats. De route voert onder andere langs de beroemde Muurhuizen, Havik en de Koppelpoort.

De afstand van een stadswandeling is maximaal 2 km. Maar wandelen in middeleeuws Amersfoort is lastig als u slecht ter been bent of een rolstoel of rollator nodig hebt. Toch kunnen we ook dan een leuke privé rondleiding voor u maken!