Website met WordPress

WordPress is naar mijn vaste overtuiging de beste keuze als je zelf een website maakt en gaat onderhouden. Ik wil je graag informeren om dat zo slim mogelijk te doen.

Zelf ben ik al sinds 2010 actief met WordPress en ik kan het vooral voor de kleinere ondernemer van harte aanbevelen. Je hoeft geen programmeur te zijn of te worden (dat ben ik ook niet) om toch redelijk snel een goedwerkende site in de lucht te hebben. En je wilt natuurlijk niet al die dure fouten maken die best wel veel mensen (mezelf niet uitgezonderd) maken.

Omdat je ‘ergens’ moet beginnen deel ik hier graag mijn ervaringen, zodat jij in ieder geval zo snel en veilig mogelijk online kunt zijn.
Wat ik je niet ga uitleggen is hoe je WordPress moet installeren en hoe je een thema inricht. Daarover is er al volop informatie op het internet te vinden óók in het Nederlands.

Ik ga je wel een aantal belangrijke dingen aanraden.

  • Het eerste is om een goede domeinnaam te kiezen, die aan de zoekmachines al duidelijk maakt waar je website over gaat. Dus niet zo iets als: PietJansenAdvies. Wel: TimmermanKees.nl. Onderaan deze pagina geef ik je een aantal links waarop je meer informatie kunt vinden.
  • En natuurlijk moet je je domeinnaam laten hosten. En ik adviseer dat te doen bij een bedrijf dat een goede service biedt. Ik vind het fijn om te kunnen bellen en dan iemand te spreken die je gewoon even helpt om je probleem op te lossen. Voor mij hoeft het niet zo nodig om alleen maar formulieren in te vullen en naar een helpdesk te sturen.
    Ik ben wat dat betreft al jaren een blije klant van Flexwebhosting, die bovendien zeer voordelige tarieven hanteert.
  • Het is verleidelijk om een van de miljoen gratis thema’s (een soort sjablonen met functionaliteiten) te gebruiken. Om een paar redenen moet je dat niet doen. Je valt daarmee niet echt op. Maar wat belangrijker is is dat de functionaliteit en de beveiliging vaak iets minder aandacht heeft.
    Kies een betaald en professioneel thema. Dat kost je eenmalig een relatief klein bedrag van ongeveer € 50 tot € 100.
  • Er zijn ongelooflijk veel Plugins beschikbaar. Zorg dat je goede kiest voor je Zoekmachine optimalisatie en voor je beveiliging.
  • Maak van je site geen ikke-ikke-ikke website. Met andere woorden schrijf teksten voor je bezoekers zodat die binnen anderhalve seconde weten dat ze op jouw site de oplossing voor hùn probleem vinden.
  • Zorg dat je echt regelmatig en liefst automatisch een backup van je hele site maakt. En test ook uit of je je website in zijn geheel werkend terug kunt zetten mocht er iets fout zijn gegaan.

Ik wens je in ieder geval veel plezier  bij het maken van je website en natuurlijk veel succes bij het gebruik.

Links naar interessante websites:
Domeinnaam kiezen:
Tips voor bedenken en kiezen van een sterke domeinnaam.
Hoe kies je een domeinnaam – 25 tips.
Wordpress:
Waarom WordPress?